Aquaforte - DM-5000 Vijverpomp

€ 129,99*

EAN: 8717605082271
Productinformatie "Aquaforte - DM-5000 Vijverpomp"
Aquaforte DM-5000 vijverpomp

Laat uw vijver 'ademen' met een vijverpomp van Aquaforte. De Aquaforte DM-5000 pomp drijft de watercirculatie in uw vijver aan. Door deze circulatie kan het water van uw vijver beter zuurstof opnemen en wordt het eventueel vuile vijverwater direct naar de (voor)filter gepompt. Wilt u graag een fontein, beekloop of waterval creëren? Ook hier is de scherp geprijsde Aquaforte DM-serie geschikt voor.

Kenmerken van de Aquaforte Ecomax DM-5000

De Aquaforte DM-5000 uitgerust met een synchrone motor heeft een zeer energiezuinige en geruisarme werking. Deze voordelige vijverpomp bevat geen koperen onderdelen. Eén van de voordelen van de DM-serie is dat de pomp automatisch uitschakelt wanneer deze leegstaat van water. Het doorbranden van de motor wordt voorkomen doordat de waaier van de pomp bij een blokkade in een 'lock' positie keert, dit weerhoudt ook het stroomverbruik totdat de blokkade is verholpen. De Aquaforte DM-5000 filterpomp is geschikt voor het aandrijven van watervallen, filters en beeklopen in zoet en zout water. Belangrijk bij de vijverpompen van de Aquaforte serie is dat u regelmatig onderhoud pleegt, dit zorgt voor een aanzienlijk langere levensduur. De Aquaforte DM-5000 wordt geleverd met 2 jaar garantie, schade door kalkproblemen vallen hierbuiten.

Wanneer is de Aquaforte DM-5000 geschikt voor mijn vijver?

Bij het aanschaffen van een filterpomp moet u rekening houden met verschillende factoren. Wanneer de vijverpomp bijvoorbeeld gebruikt wordt voor het aandrijven van een fontein, waterval of beekloop gaat hier kracht bij verloren. Ook verliest de vijverpomp kracht wanneer deze water door een (druk)filter of leiding moet pompen. Bij een vijver met een hoog aantal vissen wordt geadviseerd om te zorgen dat de vijverinhoud in drie uur verpompt kan worden. Wilt u er zeker van zijn dat de filterpomp de weerstand in uw vijver aan kan? Dan kunt u het beste een veiligheidsmarge aanhouden van twee uur. Dit houdt in dat de pomp uw vijver in twee uur tijd leeg kan pompen.

Om u een voorbeeld te geven ziet u in onderstaand schema de bruto capaciteit van de Aquaforte DM-5000.

Capaciteit bij 0 meter opvoerhoogte 5000 liter per uur
Capaciteit bij 1 meter opvoerhoogte 3600 liter per uur
Capaciteit bij 2 meter opvoerhoogte 2000 liter per uur
Capaciteit bij 3,5 meter opvoerhoogte 0 liter per uur

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.