Velda All Clear 1000ml

€ 30,99*

EAN: 8711921201071
Productinformatie "Velda All Clear 1000ml"
All Clear van Velda werkt prima tegen draad- en slijmalgen. All Clear is veilig (mits goed gedoseerd) voor je vissen en planten en de microfauna wordt nagenoeg niet aangetast. Let er wel altijd op dat algen verwijderen tot een tekort aan zuurstof in je vijverwater kan leiden. Dit komt vanwege de grote productie van zuurstof door algen. Zorg dus voldoende toevoer van zuurstof bij het behandel van je vijverwater tijdens een anti-alg kuur.

Kenmerken Velda All Clear 1000ml:
- verwijdert draad- en slijmalgen
- Dosering 100 ml voor 1.000 liter vijverwater
- Oplossing draad- en slijmalgen

De oplossing van het probleem omvat een aantal maatregelen: breng vijversubstraat aan indien nog niet aanwezig. Tenminste 80% van het bodemoppervlak moet bedekt zijn. Meng door het vijversubstraat een dosis Bacterial. Zorg ervoor dat de totale hardheid van het water (GH-waarde) tenminste 8 °DH is (eventueel verhogen met GH Plus of Mineral Plus). Breng meer vijverplanten aan. Goede soorten in deze fase zijn: drijfplanten en waterlelies. De hier genoemde maatregelen beogen langs biologische weg de draadalgengroei te verminderen en uiteindelijk op te heffen. Ze versterken het bacteriële afbraakvermogen optimaliseren de groei van de waterplanten (hardheid tenminste 8 °DH) terwijl door het aanbrengen van meer vijverplanten de voedselrijkdom van het water verminderd.

Naast deze maatregelen is het verstandig om voortdurend handmatig de draadalgen te verwijderen. Wanneer na verloop van tijd de algengroei zichtbaar vermindert kunnen zuurstofplanten worden aangebracht. Het hele proces zal een aantal maanden in beslag nemen. Deze periode kan worden verkort door voor het nemen van de genoemde maatregelen een kuur te volgen met het algenbestrijdingsproduct All Clear. Bedenk wel dat All Clear het symptoom algen bestrijdt maar de oorzaak niet wegneemt.

Het merk Velda: Velda is marktleider in de Benelux en een invloedrijke speler in andere Europese landen. Het bedrijf is leverancier van een breed assortiment vijverproducten. Velda wil vijverbeleving voor iedereen bereikbaar maken. Van een mini vijver op het terras tot fraai aangelegde natuurvijvers of een strakke spiegelvijver in de tuin.

De historie van Velda: De geschiedenis van Velda begint in 1969 in Enschede met een aquariumwinkel. In de loop der jaren zijn de activiteiten verder uitgebouwd o.a. met de productie van vijverproducten. In 1990 werd de hoofdvestiging van Velda in Enschede gerealiseerd en in het voorjaar van 2011 werd de laatste hand gelegd aan de jongste nieuwbouw. Velda: al meer dan 40 jaar een begrip in vij

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.