AquaForte - O-8000 plus - Vijverpomp

€ 129,99*

EAN: 8717605086101
Productinformatie "AquaForte - O-8000 plus - Vijverpomp"
Aquaforte O-8000 Plus vijverpomp
De Aquaforte O-serie laat uw vijver weer 'ademen'. Een vijverpomp laat het water in uw vijver circuleren. Door de beweging in uw vijver neemt het water beter zuurstof op, kan het afvalstoffen afgeven en is het bestand tegen 'slechte' bacteriën.

Wilt u graag een waterval, fontein of beekloop creëren? De Aquaforte O-8000 Plus is uitermate geschikt als aandrijving.

Kenmerken van de Aquaforte O-8000 Plus
Een van de kenmerken van de Aquaforte O-8000 Plus is het innovatieve systeem welke de motor uitschakelt wanneer er geen water in de rotor zit. Doordat de waaier van de pomp in een vergrendelde positie keert wordt het doorbranden van de motor voorkomen. Wanneer de blokkade is verheven gaat de motor automatisch weer lopen. De Aquaforte O-8000 Plus beschikt over een maximale capaciteit van 8000 liter per uur met een maximale opvoerhoogte van 4,5 meter. De Aquaforte O-plus serie is zeer energiezuinig en daarnaast geruisarm.

Wilt u de vijverpomp in een droge opstelling gebruiken? Dat is mogelijk wanneer u de uitlaat van de pomp onder het waterniveau installeert.

Wanneer is de Aquaforte O-8000 Plus geschikt voor mijn vijver?
Bij het maken van uw keuze voor een vijverpomp kunt de overweging maken tussen vier specificaties. De Aquaforte O-8000 is geschikt voor zowel droge als natte opstelling. Daarnaast kan het energieverbruik een belangrijke factor zijn in uw keuze. De Aquaforte O-plus serie stelt u niet in staat zelf de capaciteit te bepalen. Tot slot is de opvoerhoogte en de capaciteit van belang. Let hierbij op dat de pomp kracht verliest door weerstanden. Denk hierbij aan een groot aantal vissen in uw vijver, maar ook wanneer de Aquaforte O-8000 water opvoert naar een waterval, fontein of beekloop gaat er kracht verloren.

Een algemene vuistregel is dat 25% tot 50% van uw vijverwater per uur verpompt dient te worden. Om u een duidelijk beeld te geven van de bruto capaciteit ziet u het schema hieronder.
Capaciteit bij 0 meter opvoerhoogte 8000 liter per uur
Capaciteit bij 1 meter opvoerhoogte 6000 liter per uur
Capaciteit bij 2 meter opvoerhoogte 4000 liter per uur
Capaciteit bij 3 meter opvoerhoogte 2500 liter per uur
Capaciteit bij 4 meter opvoerhoogte 1000 liter per uur

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.